Ετικέτες

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Πλέξιμο με βελόνες - Πλέξη με τρύπες

Γεια σας!!!!!!!!

Τι κάνετε??? Ελπίζω να σας βρίσκω σε καλή και δημιουργική διάθεση!
Αν πάλι όχι διαβάστε παρακάτω και ίσως να σας έρθει η διάθεσή στη  πορεία. Έτσι κι αλλιώς το πλέξιμο έχουμε πει πως μας αρέσει και μας χαλαρώνει!
Σήμερα θα σας δείξω μια εύκολη πλέξη την "πλέξη με τρύπες" .
Αυτή η πλέξη έχει αρκετά πλεονεκτήματα γιατί μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε με αρκετούς διαφορετικούς τρόπους και ανάλογα να δημιουργήσουμε διαφορετικά πράγματα.
Όταν μου έμαθαν την "πλέξη με τρύπες" το πρώτο πράγμα που μου είπαν είναι ότι η πλέξη αυτή "φτουράει" που σημαίνει ότι δε χρειάζεται πολύ μαλλί για να τελειώσεις ας πούμε ένα κασκόλ.
Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι ότι ανάλογα με τις βελόνες που θέλεις να χρησιμοποιήσεις, βγαίνει και διαφορετική τρύπα δηλαδή: μικρές βελόνες - μικρές τρύπες, μεγάλες βελόνες - μεγάλες τρύπες...
Στο βίντεο που ακολουθεί έχω ξεκινήσει να φτιάχνω μια εσάρπα και με μεγάλη χαρά όταν τελειώσω (ελπίζω σύντομα) θα ανεβάσω φωτογραφία να δείτε τα αποτελέσματα!!!!!!
Η πλέξη με τρύπες έχει ως εξής:

1η σειρά:
  • 1ος πόντος άπλεκτος
  • 2ος πόντος καλός
όλη η υπόλοιπη σειρά
  • 1 πόντος άπλεκτος
  • 2 πόντους παίρνω μαζί
και τους
  • 2 τελευταίους πόντους καλούς
2η σειρά:
  • όλο καλή πλέξη
Όταν τελειώσει και η δεύτερη σειρά κάνουμε πάλι ότι και στην πρώτη σειρά.

Δείτε και το βίντεο για να καταλάβετε ακόμα καλύτερα:


ορίστε και οι φωτογραφίες...










Εάν πάλι θέλετε κάτι διαφορετικό, μπορείτε να κάνετε :

5 σειρές

  • όλο καλή πλέξη
1 σειρά
  • 1 πόντος άπλεκτος
  • 2 πόντους παίρνω μαζί


Καλή επιτυχία και πολλές όμορφες δημιουργίες!!!!!!

46 σχόλια:

  1. Καλημέρα,είδαμε και το βιντεάκι...ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ!!!
    Ευχαριστούμε πολύ!!!
    Καλή συνέχεια!!!
    (η εσάρπα...καταπληκτική).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ!!!
    Προσπαθω να τα δειχνω όσο πιο απλα μπορω. Σε λίγες μερες θα βαλω κι άλλες πλέξεις και με βελονες και με βελονακι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια για το blog σας. Είδα το video με την πλέξη για την σάρπα και ήθελα να σας ρωτήσω το εξής.
    Αν προσθέτοντας ένα ζετέ, δεν πλέξουμε μαζί τους 2 πόντους, όπως κάνατε στο τέλος της σειράς, δεν θα προσθέτουμε κάθε δεύτερη σειρά και έναν πόντο παραπάνω?
    Σας ευχαριστώ πολύ.
    Μαίρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mary Ευχαριστώ πολυ για τα καλα σου λογια!!!!
    Τωρα οσο αφορα την ερωτηση σου, αν καταλαβα καλα αυτο που θες να πεις, τους δυο ποντους τους πλέκουμε μαζί γιατι όταν ριχνουμε τον απλεκο θέλουμε να μην αυξανουμε τους πόντους. Τωρα αν θέλεις να αυξησεις ενα ποντο σς κάθε δευτερη σειρα θα ρίχνεις εναν απλεκο και δεν θα πλεκεις δυο μαζι αλλα ενα. Θα το κανεις όμως αυτο στους τελευταιους ποντους για να μη σου χαλάει το σχεδιο της πλεξης. Παντως αν δε σε βοηθησα πες μου τι θελεις να πλεξεις για να δουμε πως θα το κανεις.
    Καλη επιτυχια και περιμενω νέα σου !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητηρια και απο μενα!! Η ερωτηση μου πανω σε αυτο το βιντεακι ειναι η εξης: εγω στην συγκεκριμενη πλεξη, πλεκω αναποδη αντι για καλη που πλεκεις εσυ. Βγαινει αλλο σχεδιο???

    Περιμενουμε κι αλλα σχεδια και ιδεες....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ηρώ σ' ευχαριστώ πολύ !!!
    Εαν όλοι οι πόντοι σου είναι ανάποδοι, τότε το σχέδιο βγαίνει το ίδιο. Είναι οπως βολεύει τον καθένα.
    Σε λίγες μέρες ερχονται καινούρια σχέδια !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι ωραία και εύκολη πλέξη!!!! Ευχαριστούμε! Πριν λίγες μέρες ξεκίνησα το πλέξιμο με βελονάκι και ψάχνοντας στο διαδίκτυο τα blogs οδηγίες για ένα κασκώλ βρήκα το δικό σου. Αν "κολλήσω" και με τις βελόνες όπως με το βελονάκι, με βλέπω να μην ξανακοιμάμαι! Μου αρέσει πάρα πολύ. Πάω να δω το βιντεάκι πως ρίχνεις τους πρώτους πόντους!
    Θα τα ξαναπούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ!!!! Το πλέξιμο είτε με βελόνες είτε με βελονάκι είναι εθιστικό!!! Σε λίγο καιρό θα βάλω κι εγώ πλέξεις με βελονάκι. Θα χαρώ πολύ αν σε "κολλήσω" και με το πλέξιμο με τις βελόνες!!!!

      Διαγραφή
    2. Ήδη αγόρασα τις πρώτες μου βελόνες και έφτιαξα το πρώτο μου κασκόλ με το νήμα που είναι σαν δίχτυ και όταν ανοίγει, βγαίνει φρου-φρου. Τώρα θα περάσω τους πόντους για να ξεκινήσω αυτό με την δική σου πλέξη. Έχω καταχαρεί! Όταν το τελειώσω θα σου στείλω φωτογραφία!

      Διαγραφή
  8. Μπράβο σου που εξηγείς με λεπτομέρεια πράγματα για το πλέξιμο ακόμα και για τις αρχαριές που θέλουνε να μάθουν. Αλλά μάθε μας αν μπορείς για αρχή απλά και βασικά πράγματα, και ολοκλήρωσε μια ενότητα πως να αρχίζουμε και να τελειώνουμε ένα πουλόβερ ( αυτο νομίζω πως είναι για μια κοπελα που αρχίζει το πλεξιμο πολύ συμαντικο) και μετα έρχονται οι διαφορετικές πλέξεις. Είσαι απο τις αναρτήσεις που έψαχνα να βρώ και έβρισκα μόνο σε ρωσικά sites που δεν τα καταλάβαινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπραβο σου εκανες μια πολυ καλη δουλεια.Εγω εχω ασχοληθει με το καντημα και ιδιαιτερα τα κοφτα της μηχανης,ετσι και το blog που εχω εχει θεμα μονο τα κεντηματα,αλλα τωρα τελευταια εχω μια μανια να μαθω να πλεκω με βελονες και απο οτι ειδα εισαι φοβερη δασκαλα και μας κατατοπηζεις με ευκολια αρχισα να δοκιμαζω με τις οδηγειες σου και τα ψιλοκαταφερνω.Μην σταματησεις να δινεις τη βοηθεια σου, αλλα οπως ειπε και η Ελσα παραπανω αργοτερα να μας μαθεις ολοκληρομενα κοματια περα απο τις διαφορες πλεξεις.Πολλα φιλια και χαρηκα που σε βρηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΣΧΕΔΙΟ!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ!!!!ΚΑΛΗΜΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχω καιρό να πιάσω βελόνες και μάλλον με έπεισες!
    Καλώς σε βρήκα, θα χαρώ να με γνωρίσεις και εσύ.
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λατρεύω το πλέξιμο με βελονάκι!!!!!!!!!!!!!
      Σε λίγο καιρό θα ανεβάσω κι εγώ κάποια σχέδια!
      Σίγουρα θα σε ακολουθώ!!!!!!!
      Πιάσε εσύ τι βελόνες κι εγώ το βελονάκι!!!!
      Περιμένω νέα σου!!!!
      Χάρηκα πολύ!!!

      Διαγραφή
  12. Το έχω κάνει τέσσερις φορές και το έχω ξηλώσει γιατι στην άκρη μου στρίβει όλο το πλεκτό.τι κάνω λάθος? Μου αρέσει τόσο πολύ η πλέξη αυτή, εντωμεταξύ εκεί που αρχίζω με 20 πόντους καταλήγω με 25 να έχω...βοήθησε με σε παρακαλώ.φωτεινή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φωτεινή, προσπάθησε στη σειρά που προσθέτεις πόντους τους δυο τελευταίους να τους πλέκεις "καλούς" και ΠΡΟΣΕΧΕ κατά τη διάρκεια του πλεξίματος να μη πλέκεις άλλους πόντους χαλαρούς και άλλους σφιχτούς.
    Προσπάθησε και πες μου!!!!
    Καλή επιτυχία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που μας τα δείχνεις! Θα δοκιμάσω την πλέξη και θα σου παρουσιάσω το αποτέλεσμα! Σ ευχαριστώ πολύ!
    Θα βοηθούσε πολύ στην κουβεντούλα μας, αν αφαιρούσες την διαδικασία που αποδεικνύουμε αν είμαστε ή όχι ρομπότ... Έχω μπλογκ από το 2009 ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Αν κάποιος από τους σχολιαστές είναι με κάποιο τρόπο "απαράδεκτος" μπορείς να σβήσεις το σχόλιό του μόλις το δεις...
    Φιλάκια από Ν Αφρική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγγελική σ'ευχαριστώ πολύ !!!!!
      Περιμένω να μου δείξεις τι έφτιαξες!!! Όσο για την επαλήθευση την έβγαλα!!! Περιμένω νέα σου!!!!
      Φιλάκια στη Ν. Αφρική

      Διαγραφή
  15. Καλημέρα!! Το βίντεο με τις οδηγίες ήταν φανταστικό!! Καιρό ψάχνω ένα μπλογκ που να εξηγεί αναλυτικά τις πλέξεις!! Θα επιχειρήσω να φτιάξω το συγκεκριμένο σχέδιο. Είμαι καινούρια στο είδος, μόνο κασκόλ έχω επιχειρήσει μέχρι στιγμής... Μόλις το τελειώσω θα σας δείξω το αποτέλεσμα...

    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι όσο αρχάρια κι αν είσαι αυτή η πλέξη είναι πολύ εύκολη. Θα δεις ότι δε θα σε δυσκολέψει καθόλου!
      Περιμένω τη δημιουργία σου!!!

      Διαγραφή
    2. Επιτέλους το τελείωσα!!! Άργησα λίγο αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ... Επειδή δεν κατάφερα να βρω πως να ανεβάσω τη φωτογραφία της εσάρπας, την έβαλα στο sendspace να τη δεις από εκεί...

      http://www.sendspace.com/file/hyxyte

      Διαγραφή
    3. Μαράκι μου τι ωραία εσάπρα είναι αυτή που έπλεξες!!!!!
      Πολλά συγχαρητήρια!!! Είμαι πολύ περήφανη για σένα και καταενθουσιασμένη που σου έμαθα εγώ αυτή την πλέξη!!!! Σε λίγες μέρες θα ανεβάσω κι άλλες πλέξεις με τρύπες για καινούριες δημιουργίες!!!!
      Φιλάκια πολλάαααααααα!!!!

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα!!!Δεν βρίσκω τρόπο να επικοινωνήσουμε μέσω μηνυματος για αυτό και σου στέλνω το μειλ μου mavridalia72@yahoo.gr,να σου πω πληροφοριες σχετικά με νέες πλέξεις!!Οταν βρεις χρόνο να επικοινωνήσουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. πολυ καλο μπραβο ολο το πρωι εψαχνα να βρω πλεξη που να μου αρεσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πολυ καλο μπραβο ολο το πρωι εψαχνα να βρω πλεξη που να μου αρεσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. πολυ καλο μπραβο ολο το πρωι εψαχνα να βρω πλεξη που να μου αρεσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Kalispera. Menw stin agglia kai vlepw ta video sou wste na mathainw nea sxedia. Ekana tin plexi me trypes. Xekinisa kateytheian me tin plexi xwris na kanw lastixo kai otan ekleisa to plekto diapistwsa oti i panw aristeri kai katw dexia pleyra itan san xexylomenes san na eixe deimiourgithei glwssa. Ti mporei na egine lathos? Kai pws mporw na to diorthwsw?

    Eyxaristw
    Mikaela

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Mikaela!!!! Αν έχεις τελειώσει το πλεκτό σου δεν μπορεις να κάνεις κατι για να το διορθώσεις. Αυτό που μπορώ να σου πω για να σε βοηθήσω είναι,στην σειρά που ρίχνεις τον ένα πόντο άπλεκτο και μετά τους δυο μαζί, στο τέλος θα πλέκεις του δυο τελευταίους πόντους καλούς. Άμα το κάνεις από την αρχή του πλεκτού δεν θα σου στραβώσει στο τέλος!!! Ελπίζω να σε βοήθησα!!! Τα φιλία μου στην Αγγλία!!!!!!!!

      Διαγραφή
  21. ΣΟΣ...ΣΟΣ...ΣΟΣ...ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ...!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ...!!!ΕΧΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΡΡΗ.ΞΕΚΙΝΑΩ ΤΟ ΠΛΕΚΤΟ ΜΟΥ ΜΕ 70 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΚΤΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΗΜΑ ΠΛΑΓΙΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΜΜΟΥ.ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΛΠΟ ΣΟΥ...ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...ΧΡΥΣΟΥΛΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσο-τεχνήματα Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ!!!! Στο βίντεο που έχω ανεβάσει στην σειρά που ρίχνεις τον ένα πόντο άπλεκτο και μετά τους δυο μαζί, στο τέλος θα πλέκεις του δυο τελευταίους πόντους καλούς. Έτσι δεν θα σου στραβώνει το πλεκτό σου. Λογικά άμα κάνεις αυτό που σου λέω από την αρχή του πλεκτού, ούτε θα σου στραβώνει, ούτε θα βγαίνουν παραπάνω οι πόντοι!!! Κάνε αυτό και ενημέρωσε με!!!

      Διαγραφή
  22. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΛΕΚΤΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΡΑΒΩΝΕΙ .ΟΜΩΣ ΣΤΡΑΒΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΛΕΚΤΟΥ.ΝΟΜΙΖΩ ΕΧΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.ΒΟΗΘΕΙΑ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημέρα σας!!! Μου άρεσε πολύ αυτή η πλέξη και θα ήθελα να μάθω πως θα μπορούσα να την κάνω σε σάλι (τριγωνικό).Στην απλή πλέξη ρίχνω 1 πόντο πάντα από μία βελόνα και έτσι αυξάνεται από την μία πλευρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ,ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΣΕΙΡΕΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ?ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΠΛΕΚΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΝΤΟ.ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΟΥ ΓΥΡΝΑΝΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΚΑΣΚΟΛ,Ο,ΤΙ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ..ΜΑΚΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Κική μου και σε ευχαριστώ πολύ!!!!
      Τον 1ο πόντο τον παίρνουμε άπλεκτο και τον 2ο καλό, μετά κάνεις την πλέξη με τις τρύπες και του 2 τελευταιούς πόντους καλούς ( για να μη σου στραβώνει στο τέλος!!! ΄Σε όλες τις σειρές όλους του 1ους πόντους άπλεκτους!!!!
      Φιλία πολλά!!!!

      Διαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. καλησπερα σας κ καλη χρονια!! μετα απο πολλα χρονια αποφασισα να ξαναπλεξω, θελω να πλεξω ενα γυναικειο πουλοβερ, πως υπολογιζω τους ποντους που πρεπει να βαλω για το λαστιχο κ ποσους ποντους πρεπει να αυξησω επειτα στο πλεκτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. πολλα συγχαρητηρια, ειμαι αρχαρια κ σας βρηκα πολυ κατατοπιστικη, υπεροχη αυτη η μπλεξη κ εχω ενα παρομοιο μαλακι,αλλα θα ηθελα μα κανω τριγωνικο σαλι, πως γινεται????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι απαραιτητα αυτη η μπλεξη μια οποιαδηποτε αρκει να ειναι απλη , ευχαριστω

      Διαγραφή
  28. einai to deytero exgeirhma poy kanw, to prwto htan ena kaskol. oi odhgeies sou einai safestates, eidika gia arxarious san kai emena, to ekanes na deixnei toso eykolo, pou to ksekinhsa hdh. exw enthousiastei poly me to apotelesma. se eyxristw poly ma panw apo ola gia thn kalh sou diathesh pou einai metadotikh. na eisai kala.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Είναι όντως τέλεια αλλά θέλω να ρωτήσω τι μέγεθος βελόνας χρησιμοποίησες κ πόσους πόντους έχεις ρίξει για αυτό το μήκος που έκανες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα! Χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια!!!!!!Δοκίμασα να κάνω την πλέξη με τις τρύπες σε πουλόβερ με λάστιχο κάτω. εδώ και μια βδομάδα, πλέκω και ξηλώνω... Δοκίμασα και αυτό που είπες με τους 2 πρώτους και 2 τελευταίους πόντους καλούς, αλλα πάλι "τραβάει" μονόπλευρα... Η εσάρπα που έχεις στο βίντεο δεν τραβάει καθόλου; Ή τραβάει κι αυτή και δεν φαίνεται;;; Υπάρχει τρόπος να λυθεί το πρόβλημα; Ή κάποιος τρόπος να μην φαίνεται όταν θα ενωθούν η πίσω και η μπροστα πλευρά του πουλόβερ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Συγχαρητηρια και από εμένα!Θελω να φτιαξω μια αμανικη ζακέτα.Πόσους πόντους να ρίξω και στη συγκεκριμένη πλέξη οι πόντοι είναι ζυγοί ή μόνοι;Είμαι σχετικά αρχαίαστις ββελόνες.Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. το ξεκινησα ειναι οντος ευκολο αλλα δεν ξερω τι γινετε κ προσθετω ποντους χωρις να το καταλαβω κ το ξυλωσα,θελω να κανω παραλληλογραμμη ζακετα...μια μικρη βοηθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα. ΤΟ δοκίμασα κι εγώ για πουλόβερ, αλλά μάλλον η πλέξη είναι "στραβή" και δεν κάνει για ρούχο. Μάλλον είναι μόνο για εσάρπες που το "τράβηγμα" δεν φαίνεται...

      Διαγραφή